Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tulip brengt dochter naar de beurs

Tulip brengt dochter naar de beurs
5 mei 2008 om 08:25

Tulip Computers brengt haar dochteronderneming Devil AG naar de beurs in Duitsland. Deze beursgang past in de strategie van Tulip en is in lijn met eerdere berichtgeving door Tulip, ondermeer tijdens de BAVA van November 2007.

 

Beursgang

Devil zal bij de beursgang 2,85 miljoen aandelen aanbieden, waarvan 2,5 miljoen aandelen uit een kapitaalverhoging. De intekenperiode is
vooralsnog gepland van 8 tot en met 14 mei 2008, terwijl de opname in de notering staat gepland op 20 mei 2008. De opbrengst van de emissie zal door Devil onder andere worden aangewend voor de verbreding van het productaanbod en het klantenbestand als ook ten
behoeve van acquisities. Tulip zal na de beursgang een controlerend belang in Devil houden.

 

Greenshoe

Devil zal in het kader van de geplande beursgang vooralsnog 2,85 miljoen aandelen aan investeerders aanbieden, waarvan 2,5 miljoen via een kapitaalverhoging. Daarnaast zijn, in geval van overtekening, nog 350.000 aandelen van het bestaande aandelenkapitaal ter beschikking
gesteld (Greenshoe). Na deze transactie heeft Devil 7,5 miljoen aandelen uitstaan. Indien alle aandelen geplaatst worden en de Greenshoe volledig wordt uitgeoefend, zal de “free float” circa 38% bedragen. De huidige aandeelhouders vallen onder een blokkeringregeling van 12 maanden.

 

Agenda

Het is de bedoeling dat op 7 mei 2008 de prijsrange – waarvoor op de aandelen kan worden ingetekend – (per ad hoc melding) wordt bekend gemaakt. De intekentermijn is in principe van 8 t/m 14 mei 2008. Devil gaat er van uit dat de aandelen op 20 mei 2008 aan de reguliere markt (Prime Standard op de Frankfurter Wertpapierbörse) worden genoteerd. De transactie, welke plaatsvindt volgens het “decoupled bookbuilding”- principe, wordt begeleid door de Quirin Bank te Berlijn.

 

Doel

Met de beursgang wil Devil haar groei versnellen. De opbrengst van de  emissie zal onder andere worden aangewend voor de verbreding van het productaanbod en het klantenbestand. In combinatie met internationale expansie ontstaan verdere groeimogelijkheden. Bovendien wil de onderneming specifieke acquisities doen ter verbreding van de toegevoegde waarde in de distributieketen. Devil is als IT distributeur nu al leverancier bij circa 50% van de vakhandel in Duitsland.

 

Toelichting

“De beursintroductie betekent voor ons een belangrijke mijlpaal. Onze succesvolle historie en gezonde financiële structuur bieden een solide fundament voor onze toekomstige groei. De stap naar de kapitaalmarkt biedt ons nieuwe kansen om onze marktpositie in Europa te verstevigen” zegt Devil-bestuursvoorzitter Axel Grotjahn.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.