Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Bush en Buffet verwarren Wall Street

Bush en Buffet verwarren Wall Street
5 mei 2008 om 14:57

President Bush hield vandaag een speech over de Amerikaanse economie. Hierin kondigde hij 'betere tijden' aan voor de Amerikaanse consument. 'De economie zal weer gaan aantrekken'. Wall Street trekt zich voorlopig weinig aan van de positieve woorden van Bush en opent in de min. De Dow zal om 15:30 uur Nederlandse tijd circa een half procent lager noteren.

Buffet

Erkend beleggingsgoeroe Warren Buffet gooide toen Bush zijn speech hield reeds zand in de motor. Hij beweerde dat 'de Amerikaanse economie zich duidelijk in een recessie bevindt'. Buffet ziet verder een overduidelijk geval van 'eigen schuld, dikke bult' voor de banken, die het 'verdienen om pijn te lijden'. Zijn eigen bedrijf, investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway, boekte in het eerste kwartaal een winstdaling van 64 procent.

Yahoo

Microsoft trok dit weekend het bod op Yahoo in, waarop de koers van beide ondernemingen mogelijk in beweging komt. Yahoo noteerde voorbeurs reeds een min van 22 procent op 22,80 dollar. Het bod van Microsoft bedroeg 33 dollar per aandeel, waar Yahoo minimaal 37 dollar per aandeel wilde ontvangen.

 

Agenda 

Beleggers wachten verder op de ISM-index, de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de verwerkende industrie, van april, die om 16:00 uur Nederlandse tijd wordt gepubliceerd.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.