Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amerikaanse beurzen verdeeld van start

Amerikaanse beurzen verdeeld van start
2 mei 2008 om 14:34

De Amerikaanse beurzen zullen vandaag gemengd van start gaan,  het verdeelde sentiment op Wall Street is mede te wijten aan de berichten die voorbeurs bekend werden gemaakt. Zowel de Dow Jones (+0,23%) als de S&P 500 (+0,23%) zullen naar verwachting licht hoger van start gaan. De Nasdaq start beduidend minder sterk en zal circa 0,05 procent bij aanvang inleveren.

 

De beurzen op Europees grondgebied stapten vandaag gezamenlijk voorwaart het groen in, veelal zijn de plussen een navolging van Wall Street gisteren. Doordat de FED gisteravond de renteverlaging met 25 basispunten bekend maakte, terwijl in Europa de beurzen gesloten waren in verband met de Dag van de Arbeid, konden de Europese beurzen pas vandaag het sentiment verwerken.

 

Het Amerikaanse werkeloosheidspercentage daalde onverwacht met maar liefst 5 procent. De werkgelegenheid daarentegen daalde juist minder sterk dan verwacht. Dit zijn macro-economische berichten waar de Amerikaanse belegger moed uit zal putten zo kort voor het weekend.

 

In het nieuws

Techfonds Sun maakte vandaag sterk lagere kwartaalcijfers bekend dan aanvankelijk werd verwacht. Met een sterk dalende omzet, een afschrijving van 130 tot 220 miljoen dollar, en tevens het schrappen van 1500 tot 2500 arbeidsplaatsen levert het technologiefonds de Nasdaq voorbeurs een flinke deuk op. Tevens is Intel met een afschrijving van 250 miljoen dollar mede schuldig aan het negatieve sentiment voor de Amerikaanse techbeurs.

 

ING maakte vandaag de overname bekend van CitiStreet, een pensioenfonds dat voorheen in handen was in de gezamenlijke handen van CitiCorp en State Street. Deze fondsen zullen mogelijk vandaag in beweging komen. Ook FairFax kwam met zeer positieve kwartaalcijfers, en noteerde een sterk hogere kwartaalwinst dan werd verwacht. De financials zullen naar verwachting het voortouw grijpen.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.