Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amerika stuwt koersen op Beursplein 5

Amerika stuwt koersen op Beursplein 5
2 mei 2008 om 17:24

De Amsterdamse indices staan op fraaie dagwinsten. Goed macro-economisch nieuws uit Amerika stemde beleggers hoopvol met als gevolg fiks hogere koersen. De AEX noteert inmiddels op 481,12 punten, een winst van 1,17 procent. De AMX-index profiteert met een plus van 1,92 procent nog aanzienlijk meer.

 

In het nieuws

Vandaag weinig bedrijfsnieuws voorhanden. Veel beleggers hebben er dan ook voor gekozen om vandaag een vrije dag te nemen en zo een lang weekend te hebben. Bij ING was er echter geen tijd voor achterover hangen. De Nederlandse bank kondigde de overname van een Amerikaans pensioenfonds aan. Inmiddels is ING een van de grootste vermogensbeheerders in het land.

 

Staalreus Arcelor Mittal liet weten dat het een belang in China heeft verkocht aan twee banken. Ook bij deze transactie dook de naam van ING weer op.

 

Stijgers en dalers

In Amsterdam wisten CSM en logica met een koerswinst van ruim 6 procent te profiteren van de goede dag op de beurs. ASMi en ASML zijn beide goed voor een winst van ruim 4 procent. Aegon weet ruim 3 procent aan te dikken.

 

Vastgoedfonds Corio heeft het vandaag het zwaarst met een verlies van ruim 3 procent.

 

Europa

In Europa staan de andere beurzen ook allemaal op winsten van meer dan 1 procent.

 

Amerika

Amerikaanse beleggers kregen eerst gisteren al te horen dat de FED het rentetarief weer naar beneden heeft aangepast. Vandaag werd bekend dat de werkeloosheid aanzienlijk is afgenomen en dat de werkgelegenheid minder hard daalde dan verwacht. De orders voor duurzame goederen bleken tot slot gestegen. Genoeg reden om de Dow Jones-index 0,38 procent hoger te zetten. Ook de S&P kan rekenen op een winst (+0,5), alleen de Nasdaq ziet een verlies staan (-0,1).

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.