Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ten Cate boekt forse netto winst

Ten Cate boekt forse netto winst
29 apr 2008 om 08:39

Ten Cate

 heeft over het eerste kwartaal van 2008 een nettowinst geboekt van 7,3 miljoen euro tegen 6,0 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat maakt de producent van onder meer kunstgras en brandwerende kleding vandaag bekend. Gecorrigeerd voor amortisatie van immateriele activa steeg de nettowinst echter met 33% tot naar 8,3 miljoen euro.

 

Omzet

De omzet van het bedrijf, dat sinds 1993 een beursnotering heeft in Amsterdam, kwam in het afgelopen kwartaal uit op euro 209 miljoen euro, een stijging van 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Afgezien van valuta-effecten nam de omzet toe met 17 procent. Autonoom steeg de omzet met 5 procent.

 

De omzetstijging werd volgens Ten Cate beperkt door enerzijds seizoenseffecten en anderzijds de voortdurend terughoudende Amerikaanse economie. Dit laatste was vooral van invloed op de Amerikaanse omzet in geosynthetics.

 

Bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat voor amortisatie en immateriele activa (EBITA) steeg van 11,2 miljoen euro tot 13,4 miljoen. euro De stijging van de EBITA werd volgens Ten Cate vooral veroorzaakt door de gunstige ontwikkelingen op het gebied van veiligheidsweefsels (VS) en de acquisitie van Composix en TenCate Thiolon Middle East.

 

Het bedrijf verwacht dit jaar de financiele doelstelling voor de groei van de winst per aandeel van 10 procent in ieder geval te halen.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.