Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell overstijgt verwachtingen met cijfers

Shell overstijgt verwachtingen met cijfers
29 apr 2008 om 09:48

 

Royal Dutch Shell overtrof de winstverwachtingen over het eerste kwartaal van dit jaar. Dat bleek vanochtend uit de kwartaalcijfers die Shell voorbeurs publiceerde.

 

Winst

De winst steeg met 12 procent naar 7,78 miljard dollar. Analisten mikten gemiddeld op een winst van 6,8 miljard dollar. Vorig jaar in dezelfde periode bedroeg het resultaat 6,9 miljard dollar Het concern wist te profiteren van de flink gestegen olieprijs, en kon hiermee de lagere raffinagemarges meer dan compenseren.

 

Investeringen

In het eerste kwartaal gaf Shell 8,1 miljard dollar uit aan investeringen en exploratiekosten. “Shell heeft op dit moment het grootste investeringsprogramma in onze industrie”, aldus Topman Jeroen van der Veer.

 

Afschrijvingen

Het concern moest per saldo in totaal 77 miljoen dollar aan lasten afschrijven op het resultaat. Dat kwam onder meer door een last voor de divisie olieproducten in verband met waardeverminderingen van bepaalde activa. Vorig jaar in dezelfde periode kon Shell juist een bate van per saldo 371 miljoen dollar bijschrijven.

 

Het olieconcern oversteeg tevens de productieverwachting met ruim 3,5 miljoen vaten. Analisten waren uitgegaan van 3,2 miljoen vaten. De productie van ruwe olie daalde met 6 procent, terwijl de gasproductie met 9 procent steeg vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

 

Shell schrijft dit kwartaal bijna 9,1 miljard toe aan winst voor de aandeelhouders tegen een bedrag van 7,2 miljard verleden jaar in de dezelfde periode. De aandeelhouders van het concern kunnen over het afgelopen kwartaal een dividend van 0,40 dollar per aandeel tegemoet zien.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.