Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak schuifelt omlaag

Damrak schuifelt omlaag
29 apr 2008 om 17:13

De koersen op het Damrak kwamen vanmiddag laat licht onder druk te staan bij lage handelvolumes. De graadmeter zakte wat weg na een lagere start van de Amerikaanse beurzen. De handel stond op een laag pitje, vanwege de naderende Koninginnedag en Hemelvaartsdag. De Midkap-index verloor 0,95 procent op 6543 punten. De hoofdindex wist het verlies beter te beperken, 0,15 procent op 471,48 punten. 

 

Stijgers en dalers

Een merendeel van de hoofdfondsen moest inleveren, maar de sterkste dalers kwamen toch uit de Midkap. Logica verloor 2,7 procent evenals Boskalis. Bam daalde 2,41 procent in waarde, Crucell 2,35 procent en USG, ondanks fraaie kwartaalcijfers en dito vooruitzichten 2,22 procent.

 

De AEX-index werd flink gestut door Shell. Het zwaarwegende aandeel nam met 4,33 procent toe. De kwartaalcijfers van het het energieconcern waren veel beter dan verwacht. DSM (+2,66%) maakte eveneens gunstige resultaten bekend, ondanks een zwakke dollar en de dure olie. Vastgoedfonds Unibail steeg bijna anderhalf procent, Wolters Kluwer 1,12 en Binck nipt meer dan 1 procent.

 

 

In het nieuws

Deutsche Bank berichtte het eerste kwartaalverlies in vijf jaar, afgelopen maand was de zwakste sinds de kredietcrisis zich aandiende. Allianz liet eveneens sterk tegenvallende resultaten zien. De meeste financiële waarden lagen er ook gedrukt bij door de schrikreactie die Deutsche Bank ontlokte. Aegon (-1,94%) en ING (-1,27%) doken fors omlaag, Fortis zakte slechts 0,17 procent.

 

AScX-fonds Ten Cate meldde flink last te hebben gehad van de zwakke Amerikaanse economie en werd daarvoor afgestraft met een daling van 4,5 procent. Ook Heineken stond 1,8 procent af. Dat had waarschijnlijk te maken met de verwachting van branchegenoot Inbev. Deze brouwer verwacht dat 2008 moeilijker zal worden dan de afgelopen jaren.

Europa

Elders in Europa kleurden de meeste aandelen rood. Londen noteerde ongeveer onveranderd, maar zowel Parijs (-0,71%) als Frankfurt (-0,65%) zakten weg. Deze vertoning dankte zijn bestaan aan tegenvallers uit de bank- en verzekeringssector.

 

Amerika

Tevens op Wall Street was de somberheid te proeven, de Dow Jones slonk 0,23 procent af naar 12.842 punten. De Nasdaq (-0,21%) en de S&P 500(-0,39%) leverden met gelijke munt in. Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie van de Verenigde Staten is verder afgenomen. De vertrouwensindex noteerde in april  62,3 punten, en flinke daling ten opzichte van de herziene stand van 65,9 een maand geleden.

 

Ook bleek de hypotheekcrisis nog steeds fikse gevolgen te hebben. Een groot aantal woningen worden momenteel op last van de hypotheekverstrekker verkocht omdat de bewoners niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.