Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs licht hoger van start

Amsterdamse beurs licht hoger van start
28 apr 2008 om 09:00

De beurs van Amsterdam gaat vanochtend licht hoger van start, zo is de verwachting. Veel nieuws hebben handelaren niet voor handen. TNT en ASMI komen met nieuws, maar voor de rest is het wachten op morgen, wanneer DSM, KPN en Shell met cijfers komen. Verder is de verwachting dat het een rustige week zal worden in verband met Koninginnedag, Hemelvaart en voor velen dus een vakantieweek.

 

In het nieuws

Postconcern TNT heeft in het eerste kwartaal van 2008 een lagere winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI liet vanochtend voorbeurs weten dat het de kwakkelende divisie front-end gaat aanpakken. Tevens bleek het Briste hedgefonds Centaurus een belang van 7,2 procent te hebben genomen in de chipfabrikant.

 

DSM maakte een acquisitie van een Amerikaanse polymeerfabrikant bekend, waar Boskalis liet weten een nieuwe opdracht in Sint Petersburg te hebben ontvangen. AND kende een geweldig 2007, met name veroorzaakt door de commotie in de marktsector. Concurrenten van AND, zoals Tele Atlas, worden voor grote bedragen overgenomen door producenten van navigatieproducten. Tot slot moeten zakenbankiers bij ABN AMRO vrezen voor hun baan nu RBS heeft aangegeven duizenden plekken als overbodig te bestempelen, ondermeer als gevolg van de kredietcrisis.

 

Amerika en Azie

De beurs in New York kende een aardig verloop afgelopen vrijdag. De Dow Jones-index eindigde 0,3 procent hoger op 12.891,86 punten. De S&P 500 won 0,7 procent, terwijl de techbeurs Nasdaq 0,3 procent verloor.

 

In Azie staat de Japanse hoofdindex Nikkei op een winst van 0,22 procent. De hoofdindex van Hong Kong, de Hang Seng, staat 0,32 procent hoger.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.