Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam naar verwachting lager van start

Amsterdam naar verwachting lager van start
31 mrt 2008 om 08:41

Vandaag is er weinig bedrijfsnieuws voorhanden. In navolging van de Amerikaanse beurzen van afgelopen vrijdag zal de beurs van Amsterdam daarom naar verwachting lager van start gaan. Beleggers kijken deze week met name uit naar een groot aantal macro-economische berichten die deze week gepubliceerd zullen worden. Met name de banengroei in Amerika en het inflatiecijfer in Europa worden als belangrijk bestempeld.

 

In het nieuws

Metaalbedrijf AMG liet vanochtend voorbeurs weten een nieuw contract met een bedrijf actief in de Candase oliezanden te hebben gesloten. Eriks deed een officieel bod van 7,80 euro op Econosto. Fornix Biosciences bekijkt of de overname van een allergiedivisie van het Spaanse Bial tot de mogelijkheden behoort. Samas tot slot rondde het strategisch onderzoek af dat ertoe moet leiden dat het bedrijf weer winstgevend zal zijn in de toekomst.

 

Amerika en Azie

De Dow Jones-index sloot afgelopen vrijdag op 12.216,40 punten. Een verlies van 0,7 procent. De S&P 500-index daalde 0,8 procenten de Nasdaq eindigde 0,9 procent lager.

 

In Azie staat de Japanse Nikkei-index bijna 2,5 procent lager en de Hang Seng van Hong Kong moet genoegen nemen met een verlies van bijna 2 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.