Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Toch nog een zonnige dag

Toch nog een zonnige dag
27 mrt 2008 om 17:04

De beurs van Amsterdam ging vanochtend goed van start. Na de lunch zette de opgaande trend zich nog eens extra in om kort na de opening van Wall Street een duikeling te maken. De neerwaartse beweging werd echter snel een halt toegeroepen waarna zowel de AEX als de AMX met een mooie slotstand afscheid van de handelsdag namen. De AEX noteert 441,44 punten, een winst van 0,76 procent. De AMX won ruim 2 procent.

 

 In het nieuws

AMG maakte bekend dat een dochteronderneming een contract heeft gesloten met het Duitse Q-Cells, voor de levering van 3000 ton siliconen per jaar. DSM stelde voorbeurs het slotdividend over 2007 vast. Twee kleinere fondsen presenteerden vandaag de jaarcijfers van 2007. Gouda Vuurvast moest een verlies rapporteren wegens een grote reparatieschade. Softwarebedrijf Sopheon voldeed aan de verwachtingen, met een lichte omzetstijging.

 

Macro-economie

Vandaag ook veel macro-economisch nieuws. Allereerst berekende het CBS dat het Nederlandse consumentenvertrouwen licht is gestegen. Ook het producentenvertrouwen is nog altijd positief van aard. De eindrekening van de economische groei over het vierde kwartaal kon tevens opwaarts worden bijgesteld. De banengroei over diezelfde periode vlakte alleen wel af.

 

Stijgers en dalers

AMG deed vandaag goede zaken. Beleggers waardeerden de onderneming ruim 14 procent hoger doordat het een lucratief contract heeft weten te sluiten met het Duitse Q-cells. Ook de uitzenders kenden een prima dag. Randstad steeg bijna 10 procent, USG People bijna 7 en Vedior bijna 5 procent. Tom Tom wist zich tussen dit geweld aardig staande te houden en dikte 5,82 procent aan.

 

ASMI verloor vandaag 2,08 procent. Voor de rest kwamen de dalers niet boven de 1 procent verlies uit. Unilever daalde 0,79 procent, DSM 0,49 en ASML 0,4 procent. Unibail sluit de lijst met dalers met een minieme waardedaling van 0,16 procent.

 

Europa

Ook elders in Europa overheerst het positieve sentiment. De Franse beleggers duwden hun hoofdindex 0,76 procent hoger waar de Duitse beleggers dit zelfs met ruim 1 procent deden.

 

Amerika

In Amerika kwam Oracle vandaag met cijfers, helaas waren deze tegenvallend van aard. Beter nieuws was er op macro-economisch vlak. Het aantal uitkeringsaanvragen daalde en ondanks de malaise is er in het vierde kwartaal nog altijd een economische groei gemeten van 0,6 procent.

 

De Dow Jones-index staat inmiddels op 12.419 punten. Een miniem verlies van 0,03 procent. De S&P laat een zelfde percentage zien, alleen dan wel positief. De tegenvallende cijfers van Oracle blijken een voorbode voor het verloop van de Nasdaq. De techbeurs staat op dit moment 0,73 procent in de min.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.