Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Brill realiseert 5 procent meer verkoop

Brill realiseert 5 procent meer verkoop
27 mrt 2008 om 18:09

De internationale wetenschappelijke uitgeverij Koninklijke Brill NV heeft de winst over 2007 met 17% zien stijgen tot €3,0 mln. De omzetgroei werd gedrukt door de koersdaling van de US-dollar en een deconsolidatie en desinvestering van enkele uitgeefprojecten. Autonoom groeide de verkoop volgens verwachting met 5%, vooral door toename van de elektronische omzet met 55%.

 

EBITDA

De EBITDA-marge verbeterde met 1% tot 17% van de omzet. De operationele kasstroom groeide met €2,0 mln mede door beheersing van het werkkapitaal. Omdat bovendien minder werd geïnvesteerd dan in het voorgaande jaar steeg de vrije kasstroom met €4,0 mln. Een dividend van € 0,81 wordt voorgesteld, een stijging van 14%. Van dit dividend wordt € 0,41 in contanten aangeboden en € 0,40 naar keuze in contanten dan wel stock.

 

Vooruitzichten

Ondanks de huidige onzekere economische en valutaire situatie op een aantal belangrijke markten worden de strategische koers en ambitie van de onderneming gehandhaafd. De strategische ambities blijven voor de komende drie jaar gericht op een autonome groei van de omzet van gemiddeld 6% en op een autonome groei van de winst van gemiddeld 10% per jaar. In het licht van de huidige turbulentie van de economische en valutaire situatie in enkele belangrijke markten wordt voor dit moment afgezien van het doen van concrete uitspraken over de verwachtingen voor het lopende boekjaar.

 

Als opvolger van de President Commissaris, Jhr. mr. H. A. van Karnebeek, zal aan de AvA worden voorgedragen mr. A. R. baron van Heemstra. Aan de AvA zal worden gevraagd de huidige directeur, drs. H. A. Pabbruwe, te willen herbenoemen.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.