Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pas op de plaats voor Damrak

Pas op de plaats voor Damrak
26 mrt 2008 om 08:50

Op het Damrak zijn beleggers in afwachting van een groot aantal Europese en Amerikaanse macrocijfers. Onder meer de Duitse Ifo-index (conjuctuurvertrouwen), de fabrieksorders in de EU over januari, de Amerikaanse orders voor duurzame goederen in februari en de verkoop van nieuwe woningen in de VS in februari worden vandaag bekendgemaakt.

Naast het macrogeweld is er opvallend bedrijfsnieuws van onder meer DSM, Philips en KPN te melden. De AEX opent, zo is de verwachting, zeer licht in het rood.

In het nieuws

DSM liet voorbeurs weten dat het de verwachtingen voor 2008 flink opschroeft. In Q1 zal het bedrijfsresultaat circa 20 procent hoger zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. KPN nam het Duitse Blau Mobilfunk, een partner van dochter E-plus, over. Philips acquireerde het Noord-Ierse softwarebedrijf Tomcat, een versterking voor de medische divisie.

Akzo Nobel ging in zee met Arcadis. Het ingenieursbureau moet het chemieconcern van milieuadvies gaan voorzien. Heineken maakte de locatie van zijn nieuwe brouwerij bekend. Binnenkort zullen Amstel en Heineken worden gebrouwen in Zuid-Afrika, iets ten zuiden van Johannesburg.

De meeste postkantoren gaan vandaag later open. Werknemers van het samenwerkingsverband van TNT en ING protesteren hiermee tegen de voorgenomen sluiting van alle 250 vestigingen. Air France-KLM kondigde gisteren nabeurs aan dat het vrijdag met een nieuw overnamevoorstel komt betreffende Alitalia.

Amerika en Azië

Op Wall Street namen beleggers gisteren een deel van hun winst, die maandag op indrukwekkende wijze werd verworven. Er zijn tevens grote zorgen ontstaan over het consumentenvertrouwen, dat de laagste stand in 5 jaar heeft bereikt.

De indices sloten verdeeld: de Dow Jones finishte op 12.532,60 punten, een verlies van 0,13 procent. Tech-beurs Nasdaq won 0,61 procent, de breed samengestelde S&P 500 mocht 0,23 procent bijschrijven.

In Azië zagen we hetzelfde beeld als in de VS. De Nikkei-index verloor ligt: 0,30 procent op 12.706,63 punten, waar de Hang Seng een bescheiden 0,10 in het groen stond.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.