Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ctac sluit samenwerkingsovereenkomst

Ctac sluit samenwerkingsovereenkomst
18 mrt 2008 om 08:31

SAP-specialist Ctac in Den Bosch heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met QlikTech, leverancier van geavanceerde en innovatieve
Business Intelligence. Re-Spect, de businessunit van Ctac die zich richt op de groothandel en de retailmarkt, gaat als eerste de oplossingen van QlikTech inzetten bij klanten.

 

Afhankelijk van de omvang van de opdrachtgever combineert Re-Spect de oplossing met SAP Business Information Warehouse (SAP BW), de Business Intelligenceoplossing van SAP. QlikTech is leverancier van QlikView, een intuïtieve Business Intelligence-oplossing die tegen relatief geringe investeringen kan worden geïntegreerd in SAP ERP-omgevingen. Volgens IDC was QlikTech twee jaar achtereenvolgend (van 2004 tot 2006) 's werelds snelst groeiende producent van Business Intelligence-software met 7.488 klanten in meer dan 83 landen.

 

Qlikview

Bedrijfsanalyseoplossing QlikView van QlikTech werkt associatief en combineert gegevens uit de meest uiteenlopende bronnen om ze vervolgens te vertalen naar betrouwbare informatie op basis waarvan actie kan worden ondernomen. Met QlikView kunnen bestanden in een oogwenk worden geanalyseerd op betaalbare hardwareplatforms.

 

Gezamenlijk project

Re-Spect gaat samen met QlikTech een speciale template ontwikkelen waarmee retailbedrijven snel geavanceerde analyses en rapportages kunnen maken. Daardoor kunnen retailorganisaties beter beslissingen nemen, bijvoorbeeld op het gebied van productintroducties en inkoop. Daarbij kunnen grotere ondernemingen de software combineren met SAP BW. Voor het mkb, dat niet alle functionaliteit van SAP BW nodig heeft, is het mogelijk om QlikView als separate oplossing in te zetten.

 

Toelichting

“De QlikView-oplossing is een belangrijke aanvulling op de mogelijkheden die Re-Spect biedt op het gebied van Business Intelligence”, zegt Willy Koppens, Managing Partner bij Re-Spect. “We zijn nu in staat om ook de mkb-bedrijven te voorzien van een geavanceerde oplossing die direct inzetbaar is zonder kostbare en langdurige trainingsprogramma’s.”

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.