Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Recordomzet en -winst voor Beter Bed

Recordomzet en -winst voor Beter Bed
14 mrt 2008 om 08:22

Beter Bed, dat vandaag zijn jaarcijfers publiceerde, meldde het volgende:

 

Over geheel 2007 heeft Beter Bed Holding N.V. een stijging van de omzet van 9,7% gerealiseerd tot € 351,2 miljoen. De nettowinst kwam hiermee uit op € 27,6 miljoen (2006: € 23,8 miljoen). In januari werd uitgegaan van een nettowinst over 2007 van ruim
€ 27 miljoen.

 

Vierde kwartaal

De omzet over het vierde kwartaal groeide met 4,2% en kwam uit op € 93,7 miljoen tegen € 89,9 miljoen over het vierde kwartaal van 2006. De groei over het vierde kwartaal van 2007 is lager dan de groei over de eerste drie kwartalen (11,9%) vanwege de extra omzet die in het vierde kwartaal van 2006 werd gerealiseerd als gevolg van de Btw-verhoging in Duitsland begin 2007. De nettowinst kwam hiermee uit op € 9,0 miljoen over het vierde kwartaal van 2007 tegen € 10,4 miljoen over het vierde kwartaal van 2006.

 

Toelichting

Frans Geelen, Directievoorzitter: 'We hebben gedurende 2007 in 165 nieuwe winkels geïnvesteerd en er zijn tientallen bestaande winkels gemoderniseerd. Ondanks deze forse investeringen was er ook voldoende ruimte voor uitkering aan de aandeelhouders: 100% van de winst over 2007 werd uitgekeerd in de vorm van dividend en aandeleninkoop. Beter Bed heeft het jaar afgesloten met een solide balans. Daarnaast waren we ook dit jaar in staat, dankzij de inzet en professionaliteit van onze medewerkers, een recordomzet en -winst te behalen'.

 

Vooruitzichten

Over de eerste vier weken van 2008 werd een goede omzetgroei gerealiseerd. De extreem vroege carnaval in week vijf en zes had echter een ongunstig effect op de omzet, omdat de opruimingsperiode hierdoor korter was dan vorig jaar. Ondanks het lagere consumentenvertrouwen was de omzet over de eerste twee maanden van het jaar duidelijk hoger. De vroege Pasen zal naar verwachting de groei in maart vertragen.
In het eerste kwartaal van 2007 kon in het nettoresultaat worden geprofiteerd van een verlaging van de vennootschapsbelasting van circa € 1 miljoen in verband met het onvoorwaardelijk worden van een optieserie.

 

Dit effect zal in het eerste kwartaal van 2008 nagenoeg ontbreken. Rekening houdend met de ‘worst case’ voor het effect van de vroege
Pasen en van het lagere belastingvoordeel zal de nettowinst over het eerste kwartaal van 2008 uitkomen op circa € 7 miljoen tegen € 8,9 miljoen vorig jaar. Het negatieve effect van de vroege Pasen kan naar verwachting in het tweede kwartaal worden geneutraliseerd. De ontwikkeling van de koopbereidheid van consumenten in de huidige marktomstandigheden valt echter moeilijk in te schatten. Toch verwacht Beter Bed Holding in 2008 een positieve ontwikkeling van de (winstgevende) omzet te kunnen realiseren. Dit, met name door een scherp margebeleid, sterke promotionele acties, stringente kostenbewaking en voortzetting van de expansie van het aantal winkels.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.