Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gemengde gevoelens bij cijfers TMG

Gemengde gevoelens bij cijfers TMG
14 mrt 2008 om 09:03

Na jaren van grote reorganisaties, optimalisaties en portfoliowijzigingen valt 2007 volgens de Telegraaf Media Groep (TMG) vooral te kenmerken als het jaar waarin de eerdere acquisities zijn gestroomlijnd en geïntegreerd. De mediagroep behaalde een omzetstijging van 8,9 procent tot 738,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde naar 27,8 miljoen euro negatief. Vorig jaar lag de EBIT nog op 6 miljoen euro.

Desinvestering

De nettowinst kwam uit op 400,1 miljoen euro. Een forse stijging tegenover de 49,6 miljoen euro van 2006. Dit was voornamelijk te danken aan de verkoop van de belangen in SBS Broadcasting en Wegener. De winst van 400,1 miljoen euro betekent een record voor TMG.

Dividend

Het dividend wordt bij TMG normaliter vastgesteld binnen een bandbreedte van 15 tot 30 procent van de cashflow. Aan de aandeelhouders zal echter een dividend worden voorgesteld van 1 euro per aandeel, in verband met het vrijhouden van middelen voor investeringen in 2008, waaronder het optie-arrangement van ProSiebenSat.1.

Vooruitzichten

Naast de nodige investeringen, wil TMG in 2008 tevens de marges verhogen. In januari 2008 meldde TMG al dat het genormaliseerde bedrijfsresultaat vóór amortisatie over 2007 ten opzichte van 2006 verder was gestegen, maar ook dat de marge slechts 7 bedroeg. “Om de continuïteit en een reële winstgroei per aandeel te garanderen, moet deze marge fors omhoog”, aldus TMG.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.