Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortis en Ping An zijn er bijna uit

Fortis en Ping An zijn er bijna uit
14 mrt 2008 om 08:34

Fortis is bijna tot overeenstemming gekomen met het Chinese Ping An, dat meldt persbureau Reuters vandaag. Ping An wil de helft van Fortis Investments overnemen, tegen een bedrag van 2,2 miljoen euro. Beide partijen geven geen commentaar.

Kernkapitaal

Fortis heeft kapitaal nodig om de solvabiliteit van de groep te versterken na de overname van ABN Amro en forse afboekingen op de kredietportefeuille. Afgelopen vrijdag meldde de bankverzekeraar reeds dat het exclusieve gesprekken voerde over een transactie die het kernkapitaal met twee miljard euro moet versterken, tot 22,3 miljard euro.

Ping An

Fortis vindt de twee miljard euro uiteindelijk via de gedeeltelijke verkoop van zijn fondsenbeheerder Fortis Investments aan het Chinese Ping An, met een belang van 4,18 procent nu al de grootste aandeelhouder van Fortis. Ping An heeft met Fortis de afspraak dat het maximaal 4,99 procent van de aandelen Fortis over zal nemen.

Fortis Investments

Fortis probeerde zijn fondsenbeheertak in 2005 al eens gedeeltelijk kwijt te spelen. Toentertijd wilde niemand participeren. Over een aantal weken wordt Fortis Investments echter samengevoegd met de fondsentak van het overgenomen ABN AMRO. Het beheerde vermogen schiet naar 240 miljard euro.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.