Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX kan vandaag twee kanten op

AEX kan vandaag twee kanten op
14 mrt 2008 om 08:58

Op het Damrak wordt er vandaag voornamelijk gekeken naar Fortis. De bankverzekeraar zou bijna rond zijn met het Chinese Ping An over een gedeeltelijke verkoop van de investeringstak. Deze stap zou Fortis circa 2,2 miljard euro opleveren.

De AEX wordt zodoende mogelijk gesteund door de financial, die evenals zijn branchegenoten zal profiteren van nieuws uit Amerika. Daar meldde kredietbeoordelaar Standard & Poor’s dat er licht is aan het eind van de tunnel. De afschrijvingen van grote banken als gevolg van de crisis op de huizenmarkt lijkt goeddeels voorbij.

Verder krijgen beleggers vandaag jaarcijfers van een aantal kleinere fondsen, zoals SNS Reaal, TMG en Ballast Nedam, voor hun kiezen. Ook komt Randstad mogelijk in beweging na een desinvestering. De hoofdgraadmeter opent naar verwachting zeer licht in de plus.

Jaarcijfers

Ballast Nedam maakte voorbeurs bekend dat het last heeft van toenemende margedruk. Dit als gevolg van gestegen prijzen bij toeleveranciers. Beddenspecialist Beter Bed heeft in het afgelopen jaar zowel een recordwinst als een -omzet weten te realiseren. ICT Automatisering zag in 2007 de EBIT en de winst licht dalen.

In het nieuws

Arcadis gaat aan de slag voor het Amerikaanse leger. Het zogeheten Grip contract vertegenwoordigt een waarde van 10 miljoen dollar. Randstad verkocht zijn Spaanse telemarketingactiviteit aan Avanza.
 

Amerika en Azië

Op Wall Street wisten beleggers de negatieve spiraal enigszins te doorbreken. De Dow Jones sloot op 12.145,74 punten, een winst van 0,29 procent. Tech-beurs Nasdaq pluste 0,88 procent, waar de breed samengestelde S&P 500 het met een winst van 0,51 procent moest doen.

Later vandaag presenteert de universiteit van Michigan een macrocijfer over consumentenvertrouwen. Tevens worden om 13:30 uur Nederlandse tijd de Amerikaanse consumentenprijzen over februari worden gepubliceerd. Deze zullen een goed beeld schetsen van de Amerikaanse economie, en of deze last krijgt van stagflatie.

In Azië wist men de goede Amerikaanse lijn niet door te trekken. Japanse beleggers hadden last van de hoge stand van de Yen, die gisteren voor het eerst in 12 jaar door de grens van 0,01 dollar brak. De Nikkei-index verloor 1,54 procent op 12.241,60 punten. De Hang Seng sloot 0,51 procent lager.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.