Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wegener presenteert jaarcijfers

Wegener presenteert jaarcijfers
13 mrt 2008 om 08:30

Op 28 augustus 2007 bracht Mecom Group een openbaar bod uit op alle uitstaande aandelen van  Wegener. Eind oktober 2007 verwierf Mecom 86,4 procent van het aandelenkapitaal. Daarmee heeft Mecom de zeggenschap in Wegener verkregen, maar de onderneming is nog genoteerd op Euronext. Wegener presenteert vandaag dan ook de jaarcijfers van 2007.

Jaarcijfers

De omzet van Wegener bedroeg 679 miljoen euro, een stijging van 1,6 procent ten opzichte van 2006. Het bedrijfsresultaat steeg met 22 procent naar 65 miljoen euro.De nettowinst kwam uit op  33,4 miljoen euro, een toename van 38 procent.

Toelichting

In het boekjaar 2007 was de focus van Wegener geheel gericht op krantenactiviteiten endaaraan gelieerde activiteiten in Nederland. In de vergelijking met het voorgaande jaar,2006, wordt in deze toelichting dan ook slechts gesproken over “voortgezette” activiteiten.

Vooruitzichten

“Aangezien het jaar pas twee maanden oud is, is er weinig te zeggen over de ontwikkelingen in de advertentieomzet in het lopende jaar”, aldus het persbericht. Wegener denkt echter dat de operationele marge, voor bijzondere posten, in het lopende jaar zal verbeteren. De uitgever gaat in 2008 voor circa 55 miljoen euro investeren, voornamelijk in de vervanging en uitbreiding van drukpersen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.