Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Qurius ziet omzet stijgen en winst dalen

Qurius ziet omzet stijgen en winst dalen
13 mrt 2008 om 09:05

Qurius heeft in 2007 een nettowinst behaald van 2,3 miljoen euro. In 2006 haalde de automatiseerder nog een winst van 3,2 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daalde met 9 procent tot 4,3 miljoen euro. De omzet steeg echter met maar liefst 170 procent tot 113 miljoen euro. Deze stijging is grotendeels gerealiseerd door overnames. Indien deze niet meegerekend worden dan blijft er altijd nog een (autonome) groei van 9 procent over.

 

Oorzaak winstdaling

De winstdaling is ondermeer te wijten aan een afschrijving die het bedrijf op aanbeveling van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft moeten. In 5 jaar tijd zal de specialist in Microsoft-software 2,5 miljoen euro afschrijven op Watermark.

 

Verwachtingen

Qurius spreekt geen concrete verwachtingen uit voor 2008. In 2008 wil het bedrijf in diverse landen en op verschillende divisies uitbreiden. Het behouden en werven van medewerkers blijft dit jaar topprioriteit. Het bedrijf handhaaft zijn langetermijnverwachting om in 2010 een jaarlijkse omzet tussen de 250 en 300 miljoen euro te halen met een bedrijfsresultaat van 9 procent op de omzet.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.