Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nettoverlies OncoMethylome verder opgelopen

Nettoverlies OncoMethylome verder opgelopen
13 mrt 2008 om 08:54

OncoMethylome Sciences publiceerde vandaag zijn financiële resultaten over het boekjaar dat op 31 december 2007 werd afgesloten. In het afgelopen jaar werden nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan met GlaxoSmithKline Biologicals, Abbott en andere farmaceutische bedrijven op het gebied van 'companion diagnostics.

 

Financiele resultaten

  2007 2006
Bedrijfsopbrengsten 2.641 2.771
Bedrijfsresultaat (EBIT) -10.971 -7.842
Netto verlies -9.975 -7.368
Resultaat per aandeel (€) -0,85 -0,71
Aantal uitstaande aandelen 11.747.702 10.450.954
Geldmiddelen en kasequivalenten 33.103 32.809

 

 

Testresultaten

– Initiële klinische studies hebben aangetoond dat met OncoMethylome's test voor het opsporen van colorectale kanker in stoelgang uitstekende klinische resultaten worden behaald: een gevoeligheid van 86% en een specificiteit van 96%.
– Initiële klinische studies hebben aangetoond dat met OncoMethylome's test voor het opsporen van colorectale kanker in bloed uitstekende klinische resultaten worden behaald: een gevoeligheid van 74% en een specificiteit van 92%.
– Initiële klinische studies hebben aangetoond dat met OncoMethylome's test voor het opsporen van blaaskanker in urine uitstekende klinische resultaten worden behaald: een gevoeligheid van 88% en een specificiteit van 93%.

 

Verstrekking licentie

Laboratory Corporation of America® (LabCorp), één van de grootste servicelaboratoria in de VS, heeft van Veridex, LLC een licentie verkregen op OncoMethylome's weefseltest voor het opsporen van prostaatkanker.

 

Cash balans

OncoMethylome eindigde 2007 met een hogere cash balans, ten bedrage van € 33,1 miljoen. Er werd voor meer dan EUR 2,5 miljoen aan nieuwe subsidies voor onderzoek en ontwikkeling toegekend aan OncoMethylome. OncoMethylome's laboratoriumfaciliteiten werden uitgebreid.

 

Vooruitzichten voor 2008

Er worden nog meer zakelijke deals verwacht in 2008, voornamelijk handelsovereenkomsten met Amerikaanse servicelaboratoria en samenwerkingsverbanden met farmaceutische bedrijven op het vlak van 'companion diagnostics'. De American Cancer Society heeft onlangs DNA-tests op basis van stoelgang opgenomen in de medische richtlijnen voor screening op colorectale kanker. Hierdoor zou de bekendheid van DNA-tests voor screening op colorectale kanker in stoelgang moeten blijven toenemen. OncoMethylome is van plan dit momentum te baat te nemen om met een Amerikaans servicelaboratorium een overeenkomst te sluiten voor distributie van de tests in de VS, en zal een plan opstellen om in Europa diensten voor screening op colorectale kanker in stoelgang te lanceren.

 

OncoMethylome verwacht dat zijn weefseltest voor prostaatkanker en de MGMT-test, een product voor gepersonaliseerde behandelingen dat de respons van een patiënt op alkylerende agentia voorspelt, in de VS zullen worden gelanceerd in 2008. En in Europa zullen ten minste twee van een CE-markering voorziene testkits worden ontwikkeld.

 

In 2008 zouden de totale opbrengsten sneller moeten stijgen dan de kosten. De opbrengsten zullen echter in onregelmatige bedragen en op onregelmatige tijdstippen blijven binnenkomen omdat ze nog altijd worden gedomineerd door eenmalige vergoedingen en mijlpaalbetalingen.

 

Toelichting

"In 2007 realiseerde OncoMethylome al zijn doelstellingen wat klinische ontwikkeling betreft, in het bijzonder voor screeningtests voor het opsporen van colonkanker en van blaaskanker. Het bedrijf is nu in onderhandeling met potentiële commerciële partners om deze producten te commercialiseren. Op het vlak van gepersonaliseerde behandelingen hebben we onze bestaande relatie met Schering-Plough uitgebreid met bijkomende klinische studies en zijn we in zee gegaan met veel nieuwe partners uit de farmaceutische sector, zoals GlaxoSmithKline Biologicals en Abbott. In 2008 kijken wij uit naar de commerciële lancering van verschillende van onze producten", aldus Herman Spolders, CEO van OncoMethylome Sciences.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.