Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

FED effect lijkt alweer verdwenen

FED effect lijkt alweer verdwenen
13 mrt 2008 om 09:01

Na twee dagen van koerswinsten lijkt de pret voorlopig weer voorbij. Het effect, van de 200 miljard dollar die de FED in de kredietmarkt heeft gepompt, is uitgewerkt en beleggers gaan weer over tot de orde van de dag: zorgen over de hoge olieprijs en de wereldwijde kredietcrisis beheersen het sentiment wederom.

Op het Damrak hebben investeerders, naast de laagste koers van de Nikkei in jaren, vanochtend een storm aan jaarcijfers te verwerken. Liefst 8 beursgenoteerde fondsen presenteren vandaag de resultaten van 2007. Vanmiddag is het tevens tijd voor een rits Amerikaanse macrocijfers. De AEX opent naar verwachting anderhalf procent lager.

Jaarcijfers

Fornix maakte bekend dat het in 2007 een 12 procent hogere nettowinst heeft gerealiseerd. Voor 2008 verwacht het biotechbedrijf een groei van 8 procent van de opbrengsten. Met name de divisies medische hulpmiddelen en allergie zullen hiervoor verantwoordelijk zijn. Raambekledingproducent Hunter Douglas heeft last van de zwakke dollar. Voor 2008 durft de onderneming geen verwachtingen uit te spreken.

Ctac behaalde een autonome groei van 20 procent. In 2008 zal de ICT-dienstverlener de nadruk leggen op versteviging van marktposities, omzetgroei en verbetering van het rendement. Grontmij zag de winst bijna met 50 procent stijgen. De huidige economische onzekerheid is niet van invloed op de prestaties van Grontmij in 2008. Het orderboek is goed gevuld en er wordt dan ook gerekend op een verdere toename van de omzet en de winstgevendhied.

Uitgever Wegener presenteerde vandaag een nettowinststijging van 38 procent. Het bedrijf is voor ruim 85 procent in handen van investeringsmaatschappij Mecom. Het nettoverlies van OncoMethylome is verder opgelopen. Voor komend jaar wordt verwacht dat de opbrengsten sneller zullen stijgen dan de kosten. Een structureel karakter zullen de opbrengsten echter nog altijd niet tonen.

Verder in het nieuws
 
RSDB (Roto Smeets) maakte voorbeurs bekend dat het een bod op de onderneming heeft ontvangen. Het wil de naam van de potentiële overnamepartij niet bekendmaken, wel de hoogte van het bod. Carlyle Capital Corporation (CCC), het veelgeplaagde hedge fonds, heeft geen akkoord kunnen bereiken met zijn schuldeisers. De bezittingen van het fonds zullen waarschijnlijk worden verdeeld onder de banken bij wie CCC leningen heeft uitstaan.

Amerika en Azie

Op Wall Street was gisteravond het speelkwartier opeens voorbij. De boost van de afgelopen dagen, na de aankondiging dat de FED 200 miljard dollar in de geldmarkt ging pompen, lijkt uitgewerkt. De Dow Jones, die een groot deel van de handelsdag in de plus stond, moest uiteindelijk toch een verlies toestaan. De graadmeter sloot op 12.110,24 punten, een min van 0,38 procent. De Nasdaq (-0,53%) en de S&P 500 (-0,90%) leden eveneens onder het negatieve sentiment.

In Azie had de toonaangevende Nikkei-index last van een bank die flinke afschrijvingen aankondigde na problemen als gevolg van de kredietcrisis. De graadmeter sloot op 12.433,44 punten, een verlies van 3,33 procent en de laagste stand in jaren. De Hang Seng verloor zelfs 4,62 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.