Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Carlyle niet akkoord met schuldeisers

Carlyle niet akkoord met schuldeisers
13 mrt 2008 om 09:16

Carlyle Capital Corporation (CCC), het in Amsterdam genoteerde beleggingsfonds, is met zijn schuldeisers niet tot een akkoord gekomen. CCC wordt nu waarschijnlijk opgedeeld onder zijn schuldeisers.

CCC maakte vorige week woensdag nabeurs bekend dat het niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Het fonds ontving een aantal zogenoemde 'margin calls', waarin banken vragen om geld bij te storten, aangezien het onderpand van een lening niet meer voldoet. Deze 'margin calls' hadden een totale waarde van ruim 400 miljoen dollar. CCC kan dit niet opbrengen.

Het fonds was zodoende vanaf vorige week in onderhandeling met zijn schuldeisers, over een betalingsregeling. Nu de partijen niet tot overeenstemming zijn gekomen, wordt CCC naar alle waarschijnlijkheid opgedeeld onder de belanghebbenden.

Schuld

CCC is vorig jaar naar de beurs gegaan. Het verkocht ter waarde van 400 miljoen euro aandelen. CCC heeft met dit kapitaal als onderpand ruim 22 miljard dollar geleend bij verschillende banken. Dit heeft het in de zomer van vorig geïnvesteerd in de Amerikaanse hypotheekmarkt, juist voordat de markt ineenstortte. Nu heeft het nog 16,6 miljard dollar schuld, en slechts Amerikaanse hypotheekobligaties in bezit.

Handel in CCC

De handel in het aandeel CCC werd vrijdag jl. door de AFM opgeschort. Daarvoor verloor het in een dag 58 procent van zijn waarde. De koers van het aandeel CCC noteerde op dat moment 5 euro. In juli vorig jaar ging het fonds naar de beurs voor 19 euro per aandeel. Dinsdag jl. werd de handel in CCC hervat.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.