Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX gaat 2 procent hoger van start

AEX gaat 2 procent hoger van start
12 mrt 2008 om 08:50

Op het Damrak zullen beleggers vandaag kooplustig zijn. De Amerikaanse centrale bank, de FED, kondigde gisteren aan dat het 200 miljard dollar de geldmarkt in gaat pompen. Op deze manier hoopt de FED de kredietcrisis te bestrijden. De AEX profiteert van het positieve sentiment dat de maatregel teweegbracht en zal 1,5-2 procent hoger openen.

In het nieuws

Fortis heeft mogelijk 2 miljard euro binnengehaald met de verkoop van een deel van Fortis Investments. Het Chinese Ping An, dat tevens de grootste aandeelhouder van Fortis is, neemt volgens de Belgische zakenkrant de Standaard een belang. Indexgenoot Shell sloot een contract voor de levering van LNG met Petrobras.

TKH Group kwam voorbeurs met de resultaten over 2007. De technologiegroep realiseerde een autonome omzetgroei van 11 procent en ziet voor 2008 een verdere stijging van de omzet en de winst. SBM Offshore presenteerde gisteren nabeurs de jaarcijfers. De toeleverancier van de olieindustrie bevestigde de voorlopige resultaten die reeds eind januari werden vrijgegeven.

Amerika en Azië

Na de aankondiging dat de FED de zorgen op de kredietmarkt enigszins gaat verlichten, explodeerden de koersen op Wall Street bijkans. De Dow Jones boekte de grootste winst in 5 jaar en steeg 3,55 procent naar 12.156,81 punten. De Nasdaq deed het met een plus van 3,98 procent nog beter. De breed samengestelde S&P 500 won 3,71 procent.

Azië profiteerde gematigd van de positieve stemming in Amerika. De toonaangevende Nikkei-index won 1,60 procent op 23.289,54 punten. De Hang Seng pluste 1,28 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.