Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM investeert in innovatieve behandeling

DSM investeert in innovatieve behandeling
6 mrt 2008 om 08:49

DSM Venturing, het onderdeel van Koninklijke DSM dat zich bezighoudt met corporate venturing, heeft vandaag bekendgemaakt dat het heeft geïnvesteerd in IQ Therapeutics B.V. Dit Nederlandse bedrijf ontwikkelt op antistoffen gebaseerde producten voor bescherming tegen biologische dreigingen en voor de preventie en behandeling van infectieziekten. DSM Venturing krijgt een significant minderheidsaandeel in IQ Therapeutics.

 

Relatie

De investering onderstreept DSM's positie als voorkeurspartner voor de farmaceutische industrie en betekent een uitbreiding van de bestaande relatie tussen de beide bedrijven. Voor de productie van zijn monoklonale antistoffen was IQ Therapeutics al PER.C6®-licentiehouder bij DSM Biologics en Crucell.

 

Naast de PER.C6®-licentie en de nieuwe investering bestaat er tussen IQ Therapeutics en DSM Biologics een productie-overeenkomst voor procesontwikkeling, proefproductie en GMP-productie van het antistoffenproduct van IQ Therapeutics tegen anthrax. Dit product is ontwikkeld met behulp van IQ Therapeutics' eigen technologie voor het genereren van volledig menselijke antistoffen uit het bloed van gevaccineerde donors.

 

De investering

De investering in IQ Therapeutics sluit aan bij DSM's strategie gericht op versterking van zijn aanwezigheid op de biofarmaceutische markt. Dit snelstgroeiende segment van de farmaceutische markt zal naar verwachting in de komende tien jaar in omvang meer dan verdrievoudigen.
Karen King, President DSM Biologics: "Wij zien grote mogelijkheden voor het anti-anthrax-product. Dankzij onze PER.C6® humane cellijn en onze diensten op het gebied van productie beschikt IQ Therapeutics over een kant-en-klare oplossing voor biologische productie met lagere kosten en risico's en een kortere time to market. In combinatie met het unieke nieuwe middel tegen anthrax van IQ Therapeutics biedt dit een grote businesskans."

 

Toelichting

Roland G. Lageveen, CEO van IQ Therapeutics: "Deze strategische samenwerking verhoogt de zichtbaarheid van IQ Therapeutics en zijn technologie in de markt en maakt voor ons belangrijkste ontwikkelingsproduct de weg vrij naar registratie. Bovendien zal dankzij de combinatie van IQ's antistoffentechnologie met de expertise van DSM Biologics op het gebied van procesontwikkeling en productie de ontwikkeling van onze pijplijn van producten op basis van antistoffen een aanzienlijke impuls krijgen."

 

Participaties

Deze investering brengt het totale aantal bedrijven waarin DSM Venturing participeert op 21. Venturing is een integraal onderdeel van DSM's open innovatiebenadering, gericht op samenwerking met innovatieve bedrijven overal ter wereld. DSM heeft een bedrag van 200 miljoen euro uitgetrokken voor venturing-investeringen in de periode tot 2012.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.