Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Neways heeft goed jaar achter de rug

Neways heeft goed jaar achter de rug
26 feb 2008 om 08:27

Neways heeft een recordwinst weten te realiseren. De onderneming behaalde in 2007 een nettoresultaat van 14,5 miljoen euro, tegenover 11,2 miljoen euro in 2006. De omzet kwam uit op 281 miljoen euro, een stijging van 18 procent.

Verbeteringen

Door verbetering van de interne efficiëntie en een betere bezetting namen de totale operationele kosten met 13,7 procent relatief minder sterk toe dan de omzet. Het bedrijfsresultaat nam hierdoor toe met 26 procent naar 21 miljoen euro. De operationele marge steeg van 7 naar 7,5 procent, ruim boven de minimale margedoelstelling van 7 procent

Vooruitzichten

“Verbetering van de onderlinge samenwerking tussen de Neways-werkmaatschappijen en verhoging van de servicegraad richting klanten zullen belangrijke aandachtspunten zijn in de komende jaren,” aldus het persbericht.  Verhoging van het rendement wordt nagestreefd door verdere verbetering van de productmix en de bezetting, de reductie van het aantal toeleveranciers en uitbesteding van productieactiviteiten naar de Neways-werkmaatschappijen in Oost-Europa en China. De onderneming begint 2008 alvast sterk met een 14 procent hogere orderportefeuille.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.