Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Hogere opening Amsterdamse beurs verwacht

Hogere opening Amsterdamse beurs verwacht
24 dec 2007 om 08:54

De Amsterdamse beurs zal vanochtend hoger van start gaan nadat de Amerikaanse indices afgelopen vrijdag allemaal in de plus zijn geeindigd. Aangezien er geen belangrijk macronieuws voor handen is en veel beleggers reeds de boeken hebben gesloten voor 2007 en vandaag vrijaf hebben, beloofd het een rustige handeldag te worden.

 

In het nieuws

Afgelopen vrijdag nabeurs maakte Fortis bekend 210 miljoen euro te hebben opgehaald. Het geld wordt gebruikt ter financiering van de overname van ABN AMRO. Daarnaast liet Corio weten voor 385 miljoen euro een winkelcentrum in het Franse Marseille te hebben gekocht. Tot slot had Arcelor Mittal te melden dat het wederom een tweetal overnames heeft afgerond.

 

Amerika en Azie

In New York sloot de de belangrijkste index, de Dow Jones, afgelopen vrijdag 1,6 procent hoger op 13.450,65 punten. De S&P 500 steeg 1,7 procent naar 1484,47 punten, maar de technologiebeurs Nasdaq was de grote winnaar met 1,9 procent waarmee de index uitkwam op 2691,99 punten. Belangrijkste nieuws was dat zakenbank Merril Lynch aankondigde een grote kapitaalinjectie te krijgen van een buitenlandse firma. Ook maakten een paar ondernemingen hun kwartaalcijfers bekend en deze waren overwegend positief.

 

In Azie profiteerden met name de technologiefondsen van het positieve slot afgelopen vrijdag in New York. De Hang Seng, de belangrijkste index van Hong Kong, pakte een winst van maar liefst 1,8 procent. De handelsvolumes vielen ook hier echter tegen. Hoewel de meeste beurzen in Europa en Amerika de komende dagen gesloten zijn, blijven Japan, China, Taiwan en Thailand gewoon geopend.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.