Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AEX pakt na een halve dag handel nette winst

AEX pakt na een halve dag handel nette winst
24 dec 2007 om 15:33

De Amsterdamse beurs heeft een korte, maar goede dag achter de rug. Vanwege de kerst is besloten om de beurs om 14.00u te sluiten. Op dat moment noteerde de AEX een stand van 516,19 punten, een winst van bijna een half procent. De AMX deed het nog beter met een winst van 0,8 procent en een slotstand van 648,81 punten.

 

In het nieuws

In de paar uurtjes dat de beurs geopend was, kwam er weinig opzienbarend nieuws voorbij. Corio meldde de aankoop van een Frans winkelcentrum, waar staalreus Arcelor Mittal twee overnames bekend maakte. Fortis liet weten dat het de 19e van deze maand ruim 200 miljoen euro had opgehaald bij beleggers. Tot slot nog twee geruchten. Allereerst maakte de Sunday Times bekend dat het in Nederland gevestigde Interxion naar de beurs wil. Daarnaast bleek er vanuit India interesse voor het Franse Cap Gemini, genoteerd aan de Cac40.

 

Stijgers en dalers

Grootste stijger vandaag was midkapfonds Aalberts dat bijna 5 procent winst pakte. Logica CMG en Wessanen pakten beide ongeveer 2,5 procent erbij.

 

Europa en Amerika

In Europa staan alle beurzen op mooie winsten. Net als afgelopen vrijdag was het ook nu weer de Duitse Dax die excelleerde met een winst van maar liefst 1,7 procent. Amerika is momenteel nog gesloten.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.