Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Strategische overname door Gamma Holding

Strategische overname door Gamma Holding
4 dec 2007 om 08:46

Gamma Holding heeft vandaag overeenstemming bereikt over de overname van het Deense bedrijf uni-chains A/S. De koopsom voor 100 procent van de aandelen bedraagt 62,9 miljoen euro. Door de overname zet Gamma Holding een belangrijke strategische stap in de versterking van de positie van haar dochteronderneming Ammeraal Beltech (Belting Technology) in de groeimarkt van modulaire proces- en transportbanden. De acquisitie heeft voor beide bedrijven belangrijke voordelen: Ammeraal Beltech verschaft zich toegang tot een zeer concurrerende technologie, terwijl uni-chains een belangrijke impuls krijgt voor de wereldwijde distributie van haar producten.

 

Uni-chains
 
Uni-chains is een familiebedrijf dat met name modulaire banden (bestaande uit plastic schakels) en kettingen produceert voor toepassingen in onder meer de voedings-, automotive-, papier- en grafische industrie. De markt voor modulaire banden zal naar verwachting met ten minste 10 procent per jaar groeien. De omzet van uni-chains bedroeg in 2006 circa 45 miljoen euro. In totaal zijn bij het bedrijf 450 personen werkzaam op locaties in Denemarken, de Verenigde Staten, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Japan.

 

Ammeraal Beltech
 
Ammeraal Beltech is één van de wereldmarktleiders in proces- en transportbanden met productievestigingen in zes landen, assemblagefaciliteiten in meer dan 20 landen en een uitgebreid distributienetwerk in 85 landen. De strategie van de onderneming is er op gericht een totaalleverancier voor klanten te zijn door het aanbieden van een volledig assortiment aan banden en diensten. De unieke productkennis en innovatieve kracht van uni-chains, in combinatie met het wereldwijde netwerk en klantenbestand van Ammeraal Beltech, zal de groeiplannen faciliteren. Van nu af aan hebben klanten toegang tot een leverancier met een compleet assortiment van proces- en transportbanden en diensten.

 

Goedkeuring
 
De overname, die nog afhankelijk is van goedkeuring door mededingingsautoriteiten, wordt gefinancierd uit beschikbare kredietfaciliteiten. De transactie zal naar verwachting vanaf 2009 een positief effect hebben op de winst per aandeel.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.