Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rentebesluit FED houdt Damrak in greep

Rentebesluit FED houdt Damrak in greep
31 okt 2007 om 17:21

De AEX ondervond weerstand van TomTom. De maker van navigatieapparatuur moest een schokkende 20 procent inleveren, nadat bekend werd dat concurrent Garmin een hoger overnamebod op Tele Atlas heeft gedaan. De meeste fondsen wisten een groene notering te handhaven, waardoor de AEX uitkomt op 546,92 punten, een winst van 0,31 procent. De AMX deed het met een winst van 1,79 procent, voornamelijk te danken aan Tele Atlas, beduidend beter.

In het nieuws

Binckbank neemt zijn Nederlandse concurrent Alex over voor een bedrag van 390 miljoen euro. Om het bod te kunnen financieren zal een claimemissie plaatsvinden. Dankzij de overname ontstaat de grootste Nederlandse onlinebroker met circa 200.000 klanten. In reactie op het nieuws steeg de koers van het aandeel Binck met 8,6 procent.

Wessanen (+8,01%) presenteerde vandaag haar kwartaalcijfers. Het concern boekte een hogere winst dan verwacht. CEO Ad Veenhof constateerde dat alle vier de divisies een solide omzetgroei vertonen. Scottish en Newcastle spant een rechtzaak aan tegen Carlsberg. Het wordt steeds duidelijker dat Heineken zich met de overnamepoging in een wespennest heeft gestoken.

Stijgers en dalers

Naast de grote klap (-21,30%) die TomTom te verwerken kreeg, staat ook Unilever (-2,06%) er niet goed op. Het levensmiddelenconcern moest terrein prijsgeven dankzij tegenvallende resultaten bij de Indiase dochter. Winnaar was KPN, dat zich met een plus van 3 procent enigszins hersteld van de koersval van gisteren.

Tele Atlas kon, in tegenstelling tot TomTom, wel profiteren van het bod van Garmin. Het bod van 24,50 euro waardeert de maker van digitale kaarten op 2,3 miljard euro. Het aandeel Tele Atlas, dat in de AMX genoteerd staat, won 16,33 procent en noteert nu 27,92 euro. Numico verloor op de dag dat de overname door Danone werd goedgekeurd door de Europese Commissie 0,25 procent. De handel werd om drie uur stilgelegd, tot die tijd was aanmelding mogelijk.

Europa en Amerika

In Europa lieten de collega's van de AEX een vergelijkbaar beeld zien: De CAC 40 won 0,68 procent, de DAX pluste 0,32 procent.

Op Wall Street zijn de indices, in afwachting van het rentebesluit van de Fed, de dag positief begonnen. De Dow Jones stond tegen half 6 op een stand van 13.854,09 punten, een winst van 0,45 procent. De Nasdaq (+0,69%) en de S&P 500 (+0,70%) doen het nog beter.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.