Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Garmin doet ook een bod op Tele Atlas

Garmin doet ook een bod op Tele Atlas
31 okt 2007 om 09:39

Tele Atlas mag zich vandaag verheugen over het feit dat niet alleen TomTom in interesse heeft in het bedrijf, maar ook het Amerikaanse Garmin wil de Nederlandse kaartenmaker graag overnemen. Garmin deed daarom vandaag een bod van 24,50 euro, wat betekent dat de kaartenmaker wordt gewaardeerd op 2,3 miljard euro. 

 

Met dit bod is Garmin aanzienlijk guller dan zijn Nederlandse concurrent. Tom Tom bood 21,25 euro, een bedrijfswaardering van 1,8 miljard euro. Per aandeel wil Garmin dus 15 procent meer betalen. Op dit moment is de koers van Tele Atlas 26,74 euro, een stijging van dik 11 procent ten opzichte van de slotkoers van gisteren.   

 

Verbeterd bod

Door het bod van TomTom en de interesse van Nokia voor de Amerikaanse kaartenmaker Navteq steeg de koers van Tele Atlas sterk. Het bod van TomTom werd daardoor wel erg mager. De verwachting was dan ook dat TomTom wel met een verbeterd bod zou komen. Door het lange uitblijven van dit bod, zag Garmin zijn kans schoon om zich ook in de overnamestrijd te kunnen mengen.

 

Zoals gezegd is de koers van Tele Atlas vandaag al flink gestegen. De koers staat ruim boven het bod van Garmin. Beleggers verwachten waarschijnlijk een biedingsstrijd tussen TomTom en Garmin. Gisteren maakte Tele Atlas de derdekwartaalcijfers bekend waaruit blijkt dat de kaartenmaker flinke voortuitgang boekt.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.