Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tele Atlas handhaaft verwachtingen

Tele Atlas handhaaft verwachtingen
30 okt 2007 om 08:42

Tele Atlas heeft vandaag haar derdekwartaalcijfers gepubliceerd. De digitale kaartenmaker, waarop TomTom een overnamebod heeft gedaan, zag de EBITDA (de nettowinst voor afschrijvingen en amortisatie) stijgen met 35 procent naar 15 miljoen euro. Het grote nettoverlies van het derde kwartaal van 2006, 17,8 miljoen euro, verdampte zodoende bijna geheel. Tele Atlas verloor 1,9 miljoen euro.

De omzet steeg met 14 procent naar 74,3 miljoen euro. Dit was vooral te danken aan de regio's Amerika (+25%) en Azië/Pacific (+181%). Tele Atlas verwacht nog steeds een omzet van 315 miljoen euro over 2007. Het bedrijf verwacht een nettowinst van 3 miljoen euro te kunnen realiseren.

Overname door TomTom

De cijfers van Tele Atlas worden overschaduwd door de op handen zijnde overname van het bedrijf door TomTom. De maker van navigatieapparatuur bood afgelopen zomer 21,25 euro per aandeel voor Tele Atlas. Alhoewel de leiding van Tele Atlas het bod ondersteunt, is het nog de vraag of beleggers hun aandelen willen aanmelden. Het aandeel Tele Atlas koerst immers boven het door TomTom geboden bedrag: de slotkoers van maandag was 23,13 euro. TomTom doet het bod gestand bij een aanmeldingspercentage van 80 procent.

De aanmeldingstermijn, die afloopt op 4 december, moet misschien worden verlengd. De Europese mededingingsautoriteiten hebben de overname namelijk nog niet goedgekeurd. Mochten de lichten nog niet op groen staan, dan verlengt TomTom naar alle waarschijnlijkheid de termijn. Tele Atlas houdt op 14 november een BAVA, waarin het bod wordt besproken.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.