Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NYSE Euronext gaat samenwerking aan

NYSE Euronext gaat samenwerking aan
30 okt 2007 om 09:37

New York Stock Exchange (NYSE) Euronext maakte vandaag middels een persbericht bekend dat het een joint-venture is aangegaan met BIDS Holdings. Het samenwerkingsverband moet leiden tot een verbetering van de kwaliteit en toegankelijkheid tot liquiditeit bij het zogenoemde block trading.

De joint-venture, die openbaar is voor alle leden van NYSE middels het alternatieve handelssysteem BIDS Trading, zal opereren als een onderdeel van de  New York Stock Exchange. NYSE zal tevens investeren in BIDS, naast huidige eigenaars als Bank of America, Bear Stearns, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Knight Capital Group, Lehman Brothers, Merrill Lynch, Morgan Stanley en UBS.

“We zien ernaar uit om met BIDS samen te werken teneinde de block trading aan NYSE nieuw leven in te blazen. We geloven dat deze innovatieve benadering onze klanten aanspreekt en block-size orders weer in contact brengt met actieve handelaren,” aldus Duncan Niederauer, COO bij NYSE Euronext.

BIDS Trading is de beheerder van het BIDS Alternative Trading System, dat beleggers in staat stelt om anoniem grote block-trades te maken. Hiermee werd de klassieke paradox van de block trader opgelost: de noodzaak om een handelspartner te vinden zonder handelsintenties kenbaar te maken.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.