Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPN voldoet aan verwachtingen

KPN voldoet aan verwachtingen
30 okt 2007 om 08:23

KPN maakte vanochtend voorbeurs zijn derdekwartaalcijfers wereldkundig. Het telecombedrijf behaalde een EBITDA (Bedrijfsresultaat voor amortisatie en afschrijvingen) van 1,22 miljard euro, een stijging van 1,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. KPN voldoet daarmee aan de verwachtingen.

De nettowinst van de onderneming kwam 18 procent hoger uit op 680 miljoen euro, tegenover 574 miljoen euro in het derde kwartaal van 2006. De omzet is stabiel op 3,037 miljard euro. KPN boekte een winst per aandeel van 0,19 euro, hetgeen 12 procent hoger is dan vorig jaar. Dit dankzij de aandeleninkoopprogramma's van 2007.

Toelichting van CEO Ad Scheepbouwer

“Dit was een enerverend kwartaal voor KPN. Terwijl onze financiële resultaten opnieuw voldoen aan de managementverwachtingen hebben we met de overname van Getronics een belangrijke strategische stap gezet in de uitbreiding van onze waardeketen naar ICT-dienstverlening, en met iBasis behoren we nu tot de top-3 van de internationale wholesale-carriers.”

“Wat de kerncijfers betreft, presteerde E-Plus beter dan de rest van de markt en recente overnames door BASE hebben de basis gelegd voor de groei van Mobile International. Tevens hebben we het aandeelhoudersrendement kunnen vergroten. De strategievisie die we in maart 2005 hebben aangekondigd, is nu vrijwel geheel geïmplementeerd en we zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Integratie Getronics

Een belangrijk agendapunt voor de leiding van KPN is de spoedige integratie van Getronics. De onlangs overgenomen ICT-dienstverlener moet het dienstenaanbod van KPN gaan uitbreiden met onder meer werkplekbeheer, applicatiebeheer en consultancydiensten. Het intergratieprogramma richt zich voornamelijk op kostenbesparingen op de korte termijn en de afstemming van de strategie. KPN verwacht vanaf 2009 jaarlijks circa 50 miljoen euro aan synergievoordelen en een belastinglatentie van meer dan 100 miljoen euro.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.