Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Imtech sluit overeenkomst met Airbus in China

Imtech sluit overeenkomst met Airbus in China
30 okt 2007 om 08:49

Technische dienstverlener Imtech maakte vandaag bekend dat het van Airbus een opdracht heeft ontvangen voor realisatie van de technologie in een nieuw te bouwen hightech lakhal van Airbus nabij Beijing. Deze order vertegenwoordigt een waarde van circa 35 miljoen euro.

In het Binhai-industriegebied, in de buurt van de stad Tianjin en niet ver van de Chinese hoofdstad Beijing, realiseert Airbus samen met het Chinese Tianjin Zhongtian Aviation Industry Investment een nieuwe fabriek voor productie van de Airbus 320 series. De eerste vliegtuigen worden in 2009 verwacht en vanaf 2011 worden hier tientallen toestellen per jaar geproduceerd. 

De opdracht wordt uitgevoerd door Imtech Deutschland en is een vervolgopdracht op de geleverde technologie in min of meer vergelijkbare lakhallen in 2003 en 2006 op de Airbus-locatie in Hamburg. Door locale Chinese bedrijven worden onder auspiciën van Imtech deze kant en klare onderdelen gemonteerd, waarna Imtech de in bedrijfstelling, tests en oplevering voor haar rekening neemt.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.