Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent vlak tot licht in het rood

Damrak opent vlak tot licht in het rood
30 okt 2007 om 09:02

De beurs op het Damrak zal vanochtend vlak tot licht in het rood van start gaan. Verwacht wordt dat beleggers winst zullen nemen, in aanloop naar het rentebesluit aanstaande woensdag in Amerika. Analisten denken dat de rente met 0,25 procent zal worden verlaagd. De handel in Amerika zal enigszins beïnvloed worden door belangrijke macrocijfers betreffende het consumentenvertrouwen over de maand oktober.

In het nieuws

KPN maakte vanochtend solide derdekwartaalcijfers bekend, de nettowinst kwam 18 procent hoger uit ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ook Tele Atlas maakte vandaag zijn derdekwartaalcijfers bekend, het concern zag de EBITDA stijgen met 35 procent naar 15 miljoen euro. Het grote nettoverlies van het derde kwartaal van 2006, 17,8 miljoen euro, verdampte zodoende bijna geheel. Tele Atlas verloor 1,9 miljoen euro. ASMI maakte gisteren nabeurs zijn derdekwartaalcijfers bekend, het concern realiseerde een netto-omzet van 253,5 miljoen euro. Dit komt neer op een stijging van 19 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Amerika en Azië

De Dow Jones-index pakte een winst van 0,46 procent en kwam daarmee op 13.870,26 punten uit. De S&P 500-index deed het eveneens goed en sloot 0,37 procent in de plus, techbeurs Nasdaq won 0,47.

De Japanse Nikkei verloor 0,28 procent. De Hang Seng (+0,48%) van Hong Kong sloot wel in het groen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.