Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs sluit in het rood

Amsterdamse beurs sluit in het rood
30 okt 2007 om 16:58

De Amsterdamse beurs zal vandaag in het rood sluiten. De AEX staat op 545 punten en verliest daarmee 1,06 procent. Ook de AMX weet geen plus te noteren en verliest 1,32 procent. Vanaf opening zette de beurs langzaam de daling in. Nadat het laagste consumentenvertrouwen sinds twee jaar in Amerika bekend werd gemaakt, daalde de beurs nog verder.

 

In het nieuws

Imtech maakte vanochtend bekend een overeenkomst met Airbus in China te hebben gesloten. Met de opdracht zou een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid zijn. De combinatie New York Stock Exchange (NYSE) Euronext meldde dat het een joint-venture is aangegaan met BIDS Holdings. Het samenwerkingsverband moet gaan leiden tot een verbetering van de kwaliteit en toegankelijkheid tot liquiditeit bij het zogenoemde block trading.

 

Scottish & Newcastle wil samen met een partner een bod op de Russische drankenfabrikant Baltic Beverages Holding uitbrengen. De Britse bierbrouwer probeert zich op deze manier te verdedigen tegen een eventuele overname door Carlsberg en Heineken. Het lokale fonds Macintosh maakte vandaag bekend op 15 november een BAVA te houden. Als belangrijkste punt op de agenda staat de goedkeuring van een bod op Brantano.

 

Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag Tele Atlas (+3,78%) nadat het fonds vanochtend meevallende derdekwartaalcijfers bekendmaakte. De kaartenmaker zag de EBITDA stijgen met 35 procent naar 15 miljoen euro. TomTom doet het al dagen goed en noteert vandaag 1,57 procent in de plus. Heineken (+1.51%) en SNS Reaal (+0,92%) doen het ook goed.

 

KPN (-5,10%) voert de lijst van verliezers aan nadat het telecombedrijf vanochtend zijn derdekwartaalcijfers bekend maakte. De nettowinst kwam 18 procent hoger uit ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, echter beleggers hadden een hogere winst verwacht. OCE doet het ook niet goed en verliest 4,89 procent. ASMI kwam gisteren nabeurs met tegenvallende derdekwartaalcijfers, het fonds noteert 4,09 procent in de min.

 

Europa en Amerika

De CAC40 noteert 0,62 procent in het rood. De Duitse Dax verliest 0,46 procent. In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 13911,00 punten, een verlies van 0,43 procent. De S&P500 doet het al niet veel beter en verliest 0,60 procent. Techbeurs Nasdaq doet het minder slecht en noteert een verlies van 0,24 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.