Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Positieve dag op de beurs

Positieve dag op de beurs
29 okt 2007 om 17:04

De AEX noteert momenteel een nette winst. De index staat op 550,35 punten en stijgt daarmee 0,58 procent. De AMX noteert 0,80 procent in de plus. De winst wordt breed gedragen, slechts zes AEX-fondsen staan in het rood. Beleggers negeren de hoge olieprijs en de almaar stijgende koers van de dollar.


In het nieuws

Univar maakte vanochtend bekend dat 99,4 procent van de aandelen Univar toegezegd of aangemeld zijn door de Luxemburgse investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De investeringsmaatschappij bracht in de zomer een bod van 53,50 euro per aandeel uit. Arcadis maakte bekend dat er overeenstemming is bereikt over de voorwaarden voor de overname van 100 procent van de aandelen van het Engelse Vectra. Ook werd bekend dat verdediger Jaap Stam per direct stopt bij Ajax, hij is met zijn 35 jaar de oudste binnen de selectie van Ajax. Pharming (+4,70%) heeft de studie naar het medicijn Rhucin in Amerika afgerond.

Stijgers en dalers

Grootste stijger is vandaag het op de AMX genoteerde fonds USG People (+9,00%), nadat de uitzender vanochtend zeer positieve kwartaalcijfers bekend maakte. TomTom is ook in trek bij de beleggers, het fonds noteert 3,38 procent in de plus. Arcelor Mittal (+2,66%) en ASML (+2,29%) doen het tevens goed. Bij de dalers valt ASMI (-4,65%) op, het bedrijf presenteert vandaag nabeurs zijn derdekwartaalcijfers bekend. Analisten verwachten dat de resultaten over het derde kwartaal zullen tegenvallen. Uitzender Randstad noteert 1,96 procent in de min. TNT (-1,23%) staat ook in het rijtje van verliezers, reden is het tegenvallende resultaat in het derde kwartaal, die het concern eerder deze dag publiceerde.


Europa en Amerika

Ook in de rest van Europa staat er groen op de borden. De DAX pakt een winst van 0,76 procent, ook de CAC40 schrijft 0,52 procent bij.

In Amerika opende Wall Street vandaag om 14:30 uur Nederlandse tijd, de Dow Jones-index noteert momenteel 13.853,19 punten. Een winst van 0,34 procent. De S&P500 staat op een winst van 0,27 procent. Techbeurs Nasdaq plust 0,36 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.