Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetstijging bij ASMI

Omzetstijging bij ASMI
29 okt 2007 om 18:44

ASM International maakte vandaag nabeurs de cijfers over het derde kwartaal bekend. De belangrijkste conclusies zijn:

De netto-omzet bedroeg 253.5 miljoen euro, ongeveer vergelijkbaar met het tweede kwartaal van 2007 en een stijging van 19 procent in vergelijking tot het derde kwartaal van 2006. De netto-winst kwam uit op 15.8 miljoen euro, een winst per aandeel van 0,28 euro. In dezelfde periode een jaar geleden was dit nog 13,9 miljoen euro, ofwel 0,26 euro per aandeel. Het orderboek liep ten opzichte van het vorige kwartaal met maar liefst 13 procent terug. Tot slot is het concern van plan nieuwe aandelen te gaan uitgeven.

 

Prestaties van de sector

Volgens de Semiconductor Industry Association (SIA) zijn de wereldwijde verkopen van halfgeleiders in de maand september uitgekomen op 22,6 miljard dollar. Dit is een stijging van 5,9 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2006. De stijging over het derde kwartaal was eveneens 5,9 procent.

 

ASMP 

Deze aan beurs van Hongkong genoteerde onderneming en voor 54 procent eigendom van ASMI, boekte in het derde kwartaal minder orders dan in het daaraan voorafgaande kwartaal. Als gevolg van de slechte prestaties zakte het aandeel bijna 4 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.