Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht lagere opening op Damrak verwacht

Licht lagere opening op Damrak verwacht
18 sep 2007 om 08:53

De beurs in Amsterdam zal naar verwachting licht lager openen, dit in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit dat later op de dag genomen zal worden. Economen zijn het er over eens dat de FED de rente zal verlagen, naar verwachting een kwart procent. Sommige analisten rekenen zelfs op een verlaging van een half procent. De olie prijs is wederom tot recordhoogte gestegen, meer dan 81 dollar moet er per vat betaald worden.

 
In het nieuws

Vandaag zullen voor het middaguur de Europese en de Duitse ZEW-vertrouwensindex over september bekend gemaakt worden, deze index moet een beeld geven hoe de toekomstige economie zich zal ontwikkelen. In Amerika worden na de middag de producentenprijzen over augustus bekend gemaakt.  Vandaag is het een grote dag voor Accsys, het Britse concern maakt vandaag haar beursdebuut in Amsterdam. Gister is er een belangrijke stap voor het consortium in de overnamestrijd om ABN AMRO gedaan, minister Bos heeft een verklaring van geen bezwaar verleend.

 

Amerika en Azie

Op Wall Street sloot de Dow Jones op een stand van 13.403,40 punten, een klein verlies van 0,29 procent. Tech-beurs Nasdaq verloor daarentegen 0,79 procent en de S&P 500 sloot 0,51 procent lager. De Hang Seng sloot een minieme 0,28 procent in de min.

 

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.