Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TNT boekt tegenvallend bedrijfsresultaat

TNT boekt tegenvallend bedrijfsresultaat
30 jul 2007 om 09:27

TNT maakt vandaag haar kwartaalcijfers bekend. Winst uit gecontinueerde activiteiten stijgt met 12,0% naar 244 miljoen euro waar het bedrijfsresultaat daalt met 2,1 procent tot 330 miljoen euro.

CEO Peter Bakker:

“Over het geheel zijn we tevreden met de resultaten over het tweede kwartaal. De volume-ontwikkeling bij Express was vooral sterk bij het internationale product, en Post presteerde in lijn met onze verwachtingen. De strategische groei-initiatieven bij Post en Express zijn ook goed gevorderd. Met name de nieuwe activiteiten van Express in Zuid-Amerika komen snel op gang, terwijl China en India zich conform plan ontwikkelen. Door de sterke omzetgroei van EMN in de eerste helft van 2007 kunnen we de vooruitzichten voor de omzetgroei over het gehele jaar verhogen waarbij additionele opstartkosten leiden tot een geringe neerwaartse aanpassing van de marge-vooruitzichten voor EMN. Voor Post als geheel kunnen we onze verwachtingen voor de operationele marge verhogen naar ongeveer 17,5%.

Daarnaast maakt TNT goede vorderingen in de verdere uitrol van haar ‘Focus op Netwerken’-strategie. Een concreet teken van ons vertrouwen voor de toekomst is de aankondiging vandaag van een verder geoptimaliseerde kapitaalstructuur. De leningen worden onder andere aangewend voor een nieuwe aandeleninkoop voor een bedrag van 500 miljoen euro en dragen bij aan de financiering van een gebalanceerd sociaal plan met betrekking tot de masterplan-initiatieven in Post”.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.