Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Binck ziet klantenbestand fors groeien

Binck ziet klantenbestand fors groeien
27 jul 2007 om 08:59

BinckBank blijft hard groeien:
• Nettowinst stijgt met 23% naar 13,8 miljoen euro in 1e halfjaar 2007 (H1’06: 11,2 miljoen euro)
• BinckBank activiteiten in België winstgevend over het tweede kwartaal 2007
• Aantal transacties stijgt met 28% naar 1.385.000 (H1’06: 1.084.500)
• Toevertrouwd vermogen stijgt met 62% naar 3,4 miljard euro (H1’06: 2,1 miljard euro)
• Interim dividend 0,14 euro

Thierry Schaap (Bestuursvoorzitter) geeft de volgende verklaring:
“Ondanks verder toegenomen concurrentie op de markt voor online beleggen blijft BinckBank de snelst groeiende online broker van Nederland en België. Getuige de forse groei van ons klantenbestand kiest een stijgend aantal beleggers bewust voor de diensten van BinckBank. Dit heeft in het eerste halfjaar geleid tot een verdere stijging van het toevertrouwde vermogen en het aantal transacties, met een sterk resultaat tot gevolg. Het gunstige beursklimaat in het tweede kwartaal heeft eveneens bijgedragen aan deze positieve ontwikkeling. Wij zijn verheugd over het feit dat de activiteiten van BinckBank in België al na anderhalf jaar winstgevend zijn. Hieruit blijkt dat onze strategie voor internationale expansie haar vruchten afwerpt. Inmiddels heeft BinckBank in België haar 10.000e klant geregistreerd en de grens van 150.000 transacties overschreden. Groei op alle fronten in zowel Nederland als België geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst”

Toelichting op de resultaten
Het eerste halfjaar werd wederom gekenmerkt door stevige groei; alle business units droegen positief bij aan het resultaat van 13,8 miljoen euro. Momenteel vinden besprekingen plaats met het management van de Trading activiteiten op het gebied van aandelenhandel voor eigen rekening en risico, betreffende een mogelijke verzelfstandiging van deze activiteit. Conform IFRS 5 regelgeving zijn de resultaten van
de business unit Trading derhalve verantwoord onder ‘Resultaat op beëindigde bedrijfsactiviteiten’. Door de verzelfstandiging van alle Trading activiteiten kan volledige aandacht worden besteed aan de groei van de kernactiviteiten Retail en Professional Services.

Conform het dividendbeleid, keert de onderneming een interim dividend uit ter hoogte van 0,14 euro. Vanaf 30 juli aanstaande zullen de aandelen BinckBank N.V. ex-dividend noteren. Houders van BinckBank N.V. aandelen ontvangen het dividend – onder aftrek van 15% dividendbelasting – op 2 augustus 2007. De record-date is vastgesteld op 1 augustus 2007.

Bron: Koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.