Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell ziet winst met 20 procent stijgen

Shell ziet winst met 20 procent stijgen
26 jul 2007 om 09:30

Resultaten over het tweede kwartaal van 2007:
• Het resultaat van Royal Dutch Shell over het tweede kwartaal van 2007 op basis van geschatte actuele kosten was 7,6 miljard dollar, tegen 6,3 miljard dollar een jaar geleden. De gewone winst per aandeel op basis van geschatte actuele kosten was met 22% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.
• Met ingang van 2007 stelt de Groep haar dividend in Amerikaanse dollars vast in plaats van in euro’s. Over het tweede kwartaal van 2007 is een dividend bekendgemaakt van 0,36 dollar per aandeel, een stijging met 14% vergeleken met het dividend op basis van Amerikaanse dollars over dezelfde periode in 2006.
• Gedurende het kwartaal is voor 0,9 miljard dollar ofwel 0,4% van het totale aantal uitstaande aandelen Royal Dutch Shell ter intrekking ingekocht.

Hier vindt u het uitgebreide verslag

• Het resultaat over het tweede kwartaal van 2007 op basis van geschatte actuele kosten was 7.556 miljoen dollar, 20% hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.
• Het gerapporteerde resultaat over het tweede kwartaal van 2007 was 8.667 miljoen dollar, 18% hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden.
• De totale, in de vorm van dividend en van inkoop van eigen aandelen, naar aandeelhouders teruggevloeide middelen bedroegen in het tweede kwartaal van 2007 3,2 miljard dollar.

Jeroen van der Veer, Chief Executive van Royal Dutch Shell: "We hebben weer concurrerende resultaten behaald, met name door onze operationele performance. Onze investeringsprogramma's liggen op schema. Ik ben tevreden met onze vooruitgang in de downstream en bij exploratie. We vernieuwen onze portfolio door continue investeringen in grote langetermijnprojecten en door afstotingen, zowel in de upstream als de downstream. Op basis van gedisciplineerde investeringskeuzes en onze technologische kennis blijven we concurrerende groeikansen zien in een door zowel hogere energieprijzen als hogere kosten gekenmerkte industrie".

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.