Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam met goed gevoel het weekend in

Amsterdam met goed gevoel het weekend in
13 jul 2007 om 17:14

De belangrijkste graadmeters van de Amsterdamse beurs, de AEX en de AMX, staan beide in het groen. De AEX noteert 560,83 punten, een winst van 0,12 procent, waar de AMX een iets stevigere winst van 0,24 procent weet te behalen. De grote winsten op Wallstreet van gisteren zijn niet helemaal terug te vinden in de winst die vandaag op het Damrak behaald is. Belangrijke reden hiervoor is dat de dollar een verder daalde. Hierdoor zijn de producten in Europa voor Amerikanen relatief duur geworden, wat ongunstig is voor de Europese export.

Als we kijken naar Europa dan zien we ook daar groen op de borden staan. De Cac40 noteert een winst van 0,40 procent en de Xetra Dax ruim het dubbele, 0,82 procent.

In Amerika staan de belangrijkste graadmeters er als volgt bij. De Dow jones-index staat op 13.902,29 een winst van 0,30 procent. De Nasdaq en de S&P500 noteren respectievelijk een winst van 0,02 en 0,24 procent. Rond half drie was er enige consternatie. De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,9 procent gedaald. Het was de sterkste daling van de detailhandelsomzet in de VS in bijna twee jaar.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.