Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Galapagos krijgt miljoenen injectie

Galapagos krijgt miljoenen injectie
2 jul 2007 om 08:57

Galapagos breidt zijn artrose-alliantie met GlaxoSmithKline (GSK) uit;

  1. GSK investeert €4,4 miljoen in Galapagos aandelen 
  2. GSK voegt een tot twee drug discovery programma’s toe aan de bestaande artrose alliantie met Galapagos
  3. Galapagos kan 186 miljoen euro aan succesbetalingen ontvangen als de verbrede alliantie twee producten op de markt brengt, en verkrijgt tot double digit royalties over wereldwijde verkopen
  4. GSK investeert 4,4 miljoen euro in Galapagos aandelen

Galapagos kondigt vandaag aan dat de bestaande meerjaren-alliantie met GSK voor de ontwikkeling van een medicijn tegen artrose wordt uitgebreid. Tevens heeft Galapagos 513.281 nieuwe aandelen uitgegeven voor een investering van 4,4 miljoen euro door GSK. GSK brengt een drugdiscovery programma in binnen de alliantie welk gebaseerd is op een GSK target. Binnen deze uitbreiding zal Galapagos een geneesmiddel ontwikkelen tot aan de afronding van klinische onderzoeksfase IIa (“Proof-of-Concept”), vanaf welk moment de wereldwijde R&D organisatie van GSK verantwoordelijk zal zijn voor de verdere ontwikkeling, productie en markt-introductie van het medicijn.

In het kader van de uitbreiding kan GSK nog een tweede drug discovery programma voor artrose binnen de alliantie inbrengen. Bij het bereiken van een komende mijlpaal in de lopende alliantie, zal Galapagos van GSK een cash betaling van 3 miljoen euro ontvangen voor het werk aan het eerste additionele programma, plus 3 miljoen euro als GSK een tweede programma binnen de alliantie inbrengt. In totaal zal Galapagos voor producten die voortkomen uit twee nieuw ingebrachte programma’s 32,3 miljoen euro aan succesbetalingen ontvangen bij het behalen van klinisch Proof-of-Concept. Bij het behalen van alle overeengekomen doelstellingen ontvangt Galapagos, inclusief de aandelen-investering van 4,4 miljoen euro, 61,7 miljoenuro voor elk product plus tot double-digit royalties over de wereldwijde verkopen van GSK. Galapagos kan in totaal 186 miljoen euro aan succesbetalingen ontvangen als uit de verbrede alliantie twee producten op de markt komen. De uitbreiding is gebaseerd op de bestaande strategische alliantie tussen Galapagos en GSK op gebied van artrose; het zorgt ervoor dat Galapagos haar drug discovery expertise maximaal kan benutten en zo de waarde van de samenwerking voor beide partijen kan optimaliseren.

bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.