Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KKR overweegt beursgang

KKR overweegt beursgang
22 jun 2007 om 14:25

In navolging van de Blackstone Group, overweegt ook Kohlberg Kravis & Roberts (KKR) een gang naar de beurs van New York. Dit meldt de New York Times vandaag. Volgens de krant zou KKR de zakenbanken Morgan Stanley en Citigroup hebben ingehuurd om de IPO voor te bereiden.

KKR is niet de enige durfinvesteerder met dergelijke ambities. Gisteren ging Blackstone naar de beurs en haalde een bedrag van ruim 3 miljard euro op.  Eerder deze week maakten de investeringsmaatschappijen Carlyle en Lehman Brothers al bekend een notering op de Amsterdamse beurs te ambieren. KKR bracht vorig jaar al een van haar fondsen naar de Amsterdamse beurs en haalde daar toen ruim 3.5 miljard euro mee op.

De leiding van KKR keek aanvankelijk sceptisch tegen een beursgang in Amerika aan. Nu vele investeringsmaatschappijen echter een dergelijke gang overwegen, lijkt het dat KKR niet wil achterblijven. Tot slot maakten democratische politici in Washington deze week bekend dat zij een belastingverhoging op private equity overwegen. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.