Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: zwakke jaarstart Aalberts geen verrassing

Beursblik: zwakke jaarstart Aalberts geen verrassing
22 mei 2024 om 09:34

 De zwakke eerste maanden van Aalberts in 2024 waren geen verrassing. Dit stelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam woensdag in een rapport naar aanleiding van de kwartaalupdate van het bedrijf.

De omzet daalde in de eerste vier maanden van dit jaar met 2,6 procent autonoom, vooral door tegenwind in het segment Building Technology. De groei bij Industrial Technology van 1,7 procent viel tegen, aldus Van Beek.

Positief is volgens de analist dat klanten van Aalberts later dit jaar verbetering verwachten. “In combinatie met erg lage voorraden bij klanten van Aalberts, kan dat voor een snel volumeherstel zorgen”, aldus Van Beek.

Ook vond de analist het “bemoedigend” dat Aalberts woensdag meldde dat de toegevoegde waardemarge op een goed niveau bleef. Van Beek heeft er, mede door de maatregelen die Aalberts treft, vertrouwen in dat het bedrijf de winstgevendheid goed op peil zal weten te houden “in dit uitdagende jaar”.

Op basis van de update denkt Van Beek wel dat hij zijn taxaties zal verlagen, “maar we krijgen ook meer vertrouwen in een herstel vanaf 2025”.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op Aalberts met een koersdoel van 55,00 euro. Het aandeel daalde woensdag met 4,0 procent naar 46,18 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aalberts

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.