Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Ahold kan US Food verkopen

Ahold kan US Food verkopen
19 jun 2007 om 14:48

Aholds aandeelhouders hebben op 19 juni ingestemd met de verkoop van U.S. Foodservice voor USD 7,1 miljard en met het voorstel om EUR 3 miljard terug te geven aan de aandeelhouders via een kapitaalrestitutie en een reverse stock split (samenvoeging van aandelen).

De aandeelhouders brachten hun stem uit tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders, die plaatsvond in het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. 141 aandeelhouders woonden de bijeenkomst bij. Gezamenlijk vertegenwoordigden zij 861.245.065 aandelen.

Zoals bekendgemaakt op 2 mei 2007, wordt U.S. Foodservice overgenomen door een consortium van Clayton, Dubilier & Rice Fund VII, L.P. (CD&R) and Kohlberg Kravis Roberts & Co L.P.(KKR). Ahold maakte in mei ook haar voornemen bekend om EUR 3 miljard uit te keren aan de aandeelhouders via een kapitaalrestitutie en samenvoeging van aandelen. Hieraan ging een uitvoerige analyse vooraf. Daaruit bleek Ahold dat binnen de Nederlandse regelgeving een kapitaalrestitutie en samenvoeging van aandelen de meest efficiënte en praktische manier is om het geld aan aandeelhouders uit te keren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.