Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Fortis gaat samenwerking aan in China

Fortis gaat samenwerking aan in China
18 jun 2007 om 15:52

Fortis Global Export & Project Finance maakte vandaag bekend dat het een uitgebreid samenwerkingsverband is aangegaan met Sinosure, een Chinese kredietverzekeraar. De overeenkomst werd ondertekend in aanwezigheid van Prins Filip van België, die samen met een delegatie van 300 zakenmensen China bezoekt.

Fortis en Sinosure gaan gezamenlijk producten ontwikkelen, marktinformatie uitwisselen en elkaars activiteiten actief promoten. De export uit China is de laatste jaren enorm gegroeid, maar het percentage transacties dat door Sinosure wordt gedekt is nog laag. Men verwacht de komende jaren een forse stijging van dit percentage. Fortis is middels de overeenkomst met Sinosure in staat om financieringsoplossingen te bieden aan internationale en Chinese ondernemingen die vanuit China exporteren en aan Chinese bedrijven die buiten China investeren.

Luc Henrard, CEO van Fortis Asia, verklaarde: "Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van onze bedrijfsactiviteiten in China en wij zijn zeer verheugd dat wij onze banden met deze belangrijke Chinese verzekeraar verder kunnen aanhalen."

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.