Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

SNS financiert overname met aandelenemissie

SNS financiert overname met aandelenemissie
4 jun 2007 om 14:17

SNS Reaal heeft de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van het Franse AXA overgenomen voor euro 1,75 mrd in contanten. Om de overname te financieren gaat SNS Reaal nog voor de zomer voor euro 350 mln nieuwe aandelen uitgeven.


SNS neemt drie onderdelen van AXA over, namelijk AXA Nederland, Winterthur Verzekeringen en DBV Holding. Zoals het et nu naar uitziet, zal de overname in het tweede deel van 2007 worden gerealiseerd. SNS Reaal krijgt met de overname van AXA’s verzekeringstak in Nederland een marktaandeel van 9,2% op de Nederlandse verzekeringsmarkt.


Om de transactie te financieren gaat grootaandeelhouder de Stichting Beheer SNS Reaal euro 200 mln van haar aandelen verkopen. Daarnaast biedt de Stichting een overtoewijzingsoptie aan van euro 50 mln. Daarmee kan de totale financiering met eigen vermogen oplopen tot euro 600 mln.


Naast het eigen vermogen wordt de overname betaald met een mix van zogenoemd hybride kapitaal en schuld. Deze financieringsmix stelt SNS in staat om het overtollige kapitaal op een effectieve manier te gebruiken, en de kapitaalstructuur te verbeteren, zo meldt de financiele instelling in een persbericht.


 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.