Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

AEX zet nieuw jaarrecord neer

AEX zet nieuw jaarrecord neer
1 jun 2007 om 17:26

De AEX is de week in de plus afgesloten. Na de vrijdagsessie stond de graadmeter een half procent hoger op bijna 543 punten. De rest van Europa deed het nog beter, met de Duitse DAX als uitschieter: plus 1,4%.

Het belangrijke macro-economische nieuws uit de VS vanmiddag, het arbeidsmarktrapport over de maand mei, zette indices wereldwijd op groen. De Dow Jones mocht na een uur handel 0,2% bijschrijven, de Nasdaq won reeds 0,4%. De brede S&P 500 index tikt wederom de hoogste score ooit aan: 0,34% winst op 1535,84.

De absolute winnaar op het Damrak was vandaag Arcelor Mittal. Zonder duidelijk aanwijsbare reden klom de koers van het staalconcern met 2,71% naar 45,83 euro. ASML deed het wederom goed, het nieuws van gisteren dat de chipmachinefabrikant beleggers 1 miljard euro gaat uitkeren dreunde nog door: + 1% op 19,44 euro. SBM Offshore won 1% op nieuws dat het bedrijf ter waarde van 150 miljoen euro orders heeft binnengehaald. Shell won 1,3% op nieuws dat het overweegt om raffinaderijen in Australië en Nieuw-Zeeland te verkopen.

Bouwbedrijf Heijmans heeft 93 miljoen euro aan nieuw kapitaal aangetrokken middels een onderhandse lening bij institutionele beleggers. Een plus van 5% is het gevolg. Mede-Midkapper Boskalis is een goede tweede met een winst van 4,3%.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.